Sijainti: Pääsivu / Projektit (päättyneet) / YTI / Tervetuloa Yhteinen tiedon hallinta -kärkihankkeen sivustolle!

Tervetuloa Yhteinen tiedon hallinta -kärkihankkeen sivustolle!

Yhteisellä ymmärryksellä yhteiseen tietoon (materiaalit löytyvät hankkeen virallisilta sivuilta: http://vm.fi/yhteinen-tiedon-hallinta)

kärkihanke 

"Tiedon merkitys määrittele ja se muillekin muistiin merkitse, jouhevasti jaa, ei keskitetty kapasiteetti kokoa kavahda.

Tieto poimi päätöksien perustaksi ja kansalaiselle käyttöön anna, kerran kysyttyä jo kierrätä.

Tietoa näin hallitusti hallinnoi ja yhteentoimivuutta yhdessä kasvata."

 

YTI – Yhteinen tiedon hallinta – on osa Digitalisoidaan julkiset palvelut -kärkihankekokonaisuutta. Hankkeen tavoitteena on luoda edellytykset julkisen hallinnon yhtenäiselle tiedon hallinnalle ja vahvistaa tiedon järjestelmällistä ja tavoitteellista määrittelyä ja käsittelyä. Lisäksi hankkeen toimenpiteillä rohkaistaan tehostamaan jo olemassa olevan tiedon monipuolista käyttöä. Julkisen hallinnon toimijoiden kannalta hanke tarkoittaa tiedon tuotannon taustaprosessien digitalisointia.

Hankkeen toimenpiteillä pyritään osaltaan sujuvoittamaan kansalaisen asiointia ja palvelupolkuja yhtenäistämällä julkisen hallinnon tiedon määrittelyä ja kehittämällä tiedon jakamisessa tarvittavaa infrastruktuuria. Toimenpiteet ovat edellytyksenä pääministeri Sipilän hallituksen asettamalle tavoitetilalle, jossa samaa tietoa kysytään vain kerran eikä asiakasta vaivata tarpeettomilla tietopyynnöillä.  

Yhtenäiset tiedon hallinnan toimintatavat ja nykyaikaiset älykkäät työvälineet niiden tukena tehostavat julkisen hallinnon toimintaa ja lisäävät julkisten palvelujen vaikuttavuutta.

2018 2kokonaiskustannukset 2

Hankkeen toimenpiteet jakautuvat viiteen työpakettiin:

1 Omadata julkisessa hallinnossa, jossa sovelletaan omadata-periaatteita julkisessa hallinnossa oleviin kansalaisen tietoihin.

2 Yhteentoimivuuden menetelmä ja välineet, joilla parannetaan ja yhtenäistetään tietosisältöjen määrittelyä.

3 Tiedon jakeluratkaisu, jolla voidaan monipuolisesti tukea tiedon käyttöä, myös suurten tietomassojen.

4 Case: Kuntien taloustietojen yhteentoimivuus, jossa sovelletaan hankkeessa kehitettäviä tiedon hallinnan menetelmiä ja välineitä (yhteistyössä Kuntatieto-ohjelman kanssa).

5 Yhteinen tiedon hallintamalli, jossa kehitetään yhteisesti käytettävän tiedon hallintaa.

 

            YTI:n löydät Twitteristä #YTIhanke

 

Joint metadata and information management (YTI)

  Government key project

‒YTI-programme supports Prime Minister Sipilä’s Government objective to create user-based, one-stop-shop digital public services that improve productivity and efficiency.
‒YTI-programme aims at improved quality of data and systematically led information governance.

 

Projects

Projects

Budget


YTI is on Twitter #YTIhanke