Sijainti: Pääsivu / Projektit (päättyneet) / Avoin data / JulkICT Lab

JulkICT Lab

JulkICT Lab on julkisen hallinnon palvelu- ja innovaatiotoiminnan kehittämisympäristö.

 JulkICTLab_logo

Valtiovarainministeriö käynnisti julkisen hallinnon palvelu- ja innovaatiotoiminnan kehittämisalustan -toteutusprojektin 2013 osana julkisen hallinnon ICT-strategian toimeenpanoa. JulkICTLab -alustan tavoitteena on tukea julkisen hallinnon ICT-ratkaisuja ja toimintamalleja kehittävien ekosysteemien syntyä yhteistyössä alan toimijoiden kanssa ja tarjota kehittämislaboratorio (ml. ympäristö ja työkalut) toiminnan tueksi. JulkICTLab kytkeytyy läheisesti kansalliseen avoimen tiedon ohjelmaan ja julkisen hallinnon avoimiin tietoaineistoihin, koska palvelu- ja innovaatiotoiminnassa on tarkoitus pyrkiä hyödyntämään myös julkisen hallinnon avautuvia tietoaineistoja.

JulkICTLab on keskeinen osa pääministeri Sipilän hallitusohjelmaa, jossa painotetaan kokeilukulttuurin jalkauttamista julkiseen hallintoon mm. palveluja ja toimintamalleja kehittäessä.

JulkICTLab rakennettiin kokeiluhankkeena 2013–2015. Vuoden 2016 alusta palvelu on tuotettu pysyvänä palveluna valtiovarainministeriön rahoituksella. Palvelun tuottamisesta on vastannut 01/2013 - 06/2016  CSC – Tieteen tietotekniikan keskus. 1.7. 2016 alkaen Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa kokeilu- ja kehityskäyttöön sopivan palvelukehitysympäristön yhteistyössä CSC:n kanssa. Tiedote muutoksesta.

Palvelu ja ajankohtaiset asiat löytyvät Valtorin palvelusivulta.

Lisätietoja:

Markus Rahkola, JulkICT