Sijainti: Pääsivu

JulkICT wiki

Sivuston esittely

Tervetuloa käyttämään julkisen hallinnon ICT-osaston materiaalin julkaisusivustoa.

Tätä sivustoa käytetään julkisen hallinnon tieto- ja viestintäteknisen osaston (JulkICT-osasto) materiaalin jakelupaikkana. Sivusto on käytettävissä ilman rekisteröitymistä. Saatavana on julkista materiaalia seuraavista aihealueista:

  • Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta (JUHTA) asetus, kokoonpano ja kokousmateriaali
  • Kuntatieto-ohjelman (Kuntien talous- ja toimintatietojen, tilastoinnin ja tietohuollon kehittämisohjelma) tavoitteena on kuntien ja kuntayhtymien talous- ja toimintatilastotiedon tuottamisen nopeuttaminen kuuteen kuukauteen, ¼-vuosittaisen taloustilastoinnin laajentaminen sekä tietojen laadun ja tietojen vertailukelpoisuuden kohentaminen ja varmistaminen. Kuntatieto-ohjelman suunnitelma- ja tuotosmateriaalit.
  • Sähköisten viranomaisaineistojen arkistoinnin ja säilytyksen palvelukokonaisuus (SAPA)
  • Käynnissä olevat ja päättyneet projektit, kuten JulkICT Lab ja avoimen tuotteen hallintamalli
  • Päättyneet ohjelmat:
  • Avoimen datan ohjelman materiaali (ml. dataportaalin sekä yhteentoimivuuspalvelut -kokonaisuuden materiaali). Ohjelma päättyi vuonna 2015.
  • Kunta- ja palvelurakennemuutosten ICT -tukiohjelman valmisteluhankkeen tavoitteena oli luoda toimintamalli ja yhteisiä työvälineitä ja malleja joiden avulla kuntaorganisaatioissa toiminta voi liitostilanteesta tai muusta rakennemuutoksesta huolimatta jatkua katkotta sekä kuntien tietohallintoa voidaan edelleen kehittää toimintaa paremmin tukevaksi. Ohjelma päättyi vuoden 2015 lopussa. Kuntien ICT-tukiohjelman suunnitelma- ja tuotosmateriaalit.

 

Lisäksi sivustolla on ei-julkisia alueita mm. luonnosvaiheen materiaalille. Ei-julkisten alueiden käyttö edellyttää rekisteröityä tunnusta ja siihen liitettyjä käyttöoikeuksia. Käyttöoikeuksien myöntämisestä vastaa sivuston ylläpito.

Lyhyet käyttöohjeet löytyvät ylälaidan Käyttöohje-valinnalla.

JulkICT-osasto vastaa julkisen hallinnon tietohallinnon, sähköisen asioinnin ja tietovarantojen käytön yleisestä kehittämisestä, valtionhallinnon tietohallinnon ohjauksesta ja yhteisten kehittämishankkeiden yhteensovittamisesta. JulkICT-osasto edistää valtion ja kuntien välistä tietohallintoyhteistyötä, kehittää yhteisiä toiminnallisia ja teknisiä ratkaisuja ja menetelmiä sekä vastaa julkisen hallinnon tietoturvallisuuden yleisestä kehittämisestä ja valtionhallinnon tietoturvallisuuden ohjauksesta.

Lisätietoa JulkICT:stä ja valtiovarainministeriöstä löytyy VM:n sivuilta: http://vm.fi/julkisen-hallinnon-ict

Tämän sivuston hallinnasta vastaa valtiovarainministeriön JulkICT-osasto.

Projektit (päättyneet)

Tällä sivustolla ovat yksittäisten projektien työtilat

Projektit (päättyneet) - Lue lisää...

Kuntaohjaus

Tämä kansio on tyhjä.

YTI

Yhteisellä ymmärryksellä yhteiseen tietoon. YTI – Yhteinen tiedon hallinta – on osa Digitalisoidaan julkiset palvelut -kärkihankekokonaisuutta. Hankkeen tavoitteena on luoda edellytykset julkisen hallinnon yhtenäiselle tiedon hallinnalle ja vahvistaa tiedon järjestelmällistä ja tavoitteellista määrittelyä ja käsittelyä. Lisäksi hankkeen toimenpiteillä rohkaistaan tehostamaan jo olemassa olevan tiedon monipuolista käyttöä. Julkisen hallinnon toimijoiden kannalta hanke tarkoittaa tiedon tuotannon taustaprosessien digitalisointia.

YTI - Lue lisää...

Käyttäjät

Käyttäjät

Tämä kansio on tyhjä.

Käyttöohje

Sivuston käyttöohje

Etusivun ylärivissä, JulkICT-logon alla, ovat sivuston ylätason valintalaatikot. Pääsivu palauttaa sivuston päätasolle, Juhta, Kuntauudistus, Avoin data, Projektit ja Kuntatieto ovat varsinaiset materiaaliosiot, joiden alta löytyy sivustolla oleva aineisto. Käyttäjät-valinnasta voi etsiä muita sivuston rekisteröityneitä käyttäjiä hakukriteereillä ja Käyttöohje tuo tälle sivulle.

Sivuston käyttäminen ei edellytä rekisteröitymistä. Rekisteröitymättömillä käyttäjillä on pääsy ainoastaan julkiseen materiaaliin. Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi lisätä sivustolle tiedostoja.

Korotettujen oikeuksien saamiseksi ota yhteys [sivun ylläpitoon tai omaan yhteyshenkilöösi]. Ryhmään liittämisen jälkeen siihen kuuluvat alueet tulevat näkyviin automaattisesti.

Seuraavassa pikaohjeita yleisimpien toimintojen käyttämiseksi (vain rekisteröityneille käyttäjille):

  • Omia tietojaan voi muuttaa valitsemalla oikean yläkulman pudotusvalikosta Asetukset ja avautuvasta näkymästä välilehden Henkilökohtaiset tiedot.
  • Tiedostojen lisäämiseksi navigoi ensin siihen kansioon, minne haluat tiedoston lisätä, ja sen jälkeen pudostusvalikosta "Lisää uusi..." valitse Tiedosto. Nyt voit valita lisättävän tiedoston ja antaa siihen liittyviä kuvailutietoja.
  • Uuden uutisen voit lisätä valitse päätasolta Uutiset ja valitsemalla "Lisää uusi..." -valikosta Uutinen (muita vaihtoehtoja ei tässä vaiheessa olekaan tarjolla).
Kirjaudu sisään


Salasana hukassa?
Uusi käyttäjä?
Kirjaudu sisään